Magir

Allt om raser och folkslag som inte nämns i landsbeskrivningarna
User avatar
Fafnir
Vortiger
Posts: 2100
Joined: 2007-02-09 12:19
Location: Stockholm
Contact:

Post by Fafnir »

Jag röstar för en magir, flera magir :twisted:

I övrigt är jag med...
...Men vem skall föra våra runor, så väl, med den äran?
----------
Instagram: porkypete
----------
User avatar
Adragoor
Kardisk Bontisâl
Posts: 1380
Joined: 2007-03-12 20:26
Location: Lund

Post by Adragoor »

Ahnìon wrote:Jäppeligen, förutom att punkt ett inte behöver en slutgiltig lösning. Språk är inte alltid logiskt - speciellt inte medeltida språk.
Språk är aldrig logiskt, vilket dock inte hindrar oss från att vara konsekventa och någotsånär grammatiskt "korrekta" när vi skriver...
Snibben
Barbisk Hövding
Posts: 1118
Joined: 2008-01-26 13:27
Location: Uppsala

Post by Snibben »

Har mixtrat lite med Magir på Wikin, dvs lagt upp dem och lagt till Peters lilla trevliga berättelse;
Peter wrote:Tjaaa... jag tror ju Magirer är svart.....

Vi hade funderingar när det begav sig i den här riktiningen.

"Har du vandrat genom Issh-fa's ruiner i Kalmurra? Har du sett vad som döljer sig under vittrade stenar i Furgias äldsta gravkamrar? Har du sökt tala med Istuan den Själlöse: den sinnesslött babblande som var en tänkande människa tills den dag han antastade en kortväxt vandringsman, och hans förnuft slets i stycken av en enda, sorgsen blick? Har du sett relieferna pa Yndars klippväggar, karvade av urmänniskohand -bilderna av kortväxta nästan-människor vars proportioner och vars kroppsbyggnad skvallrar om en äldre, ofattbar era da havsbotten var land, och kullar resliga berg. Da vet du, lika väl som jag, att vi människor aldrig skapades för att bebo denna värld som dess herrar. Alver, dvärgar, svartfolk - allt du känner till och har hört talas om är bara den senaste vagen av myllrande smafolk som kosmiska krafter släppt lös pa det uraldriga Altor. Har du hört ordet "Magir" viskas av harpyor och nattens vidunder? Da vet du att vi endast är nyvakna barn, vars ömtaliga sinnen skyddas fran eonernas onämnbara djup och avgrund av vart välsignade oförstand, och var blindhet för det som slumrar under ytan. Vi människor är som dvärgar inför de grövre, mäktigare varelser som besuttit var varld i millenier innan var skapelse. Och vad innebär det att vissa av dessa urvarelser fortfarande trampar var jord? Med eoner av vishet och sorgsenhet i sin avgrundsblick? Kanske är vi inte ens den sista generationen av Altors arvtagare: kanske är vi bara ett interludium, ett gudarnas misstag eller förströelse innan världens SANNA ägare ater vaknar fran sin slummer."

- Adzlan den Blinde, Krunsk mystiker, kättare och tänkare
User avatar
Fafnir
Vortiger
Posts: 2100
Joined: 2007-02-09 12:19
Location: Stockholm
Contact:

Post by Fafnir »

Gott initiativ. Jag hade helt glömt bort detta stycke. Det finns nog mycket smågodis att rädda från glömska i de olika trådarna :)
...Men vem skall föra våra runor, så väl, med den äran?
----------
Instagram: porkypete
----------
Knogen
Felicisk Råttfångare
Posts: 2
Joined: 2010-08-27 18:16
Location: Uppsala

Post by Knogen »

Hejsan folket...ny här men det verkar ju behövas lite nytt blod.

Tycker det e lite kul hur många som tänker ungefär lika dant angående de olika raserna. När det gäller Magirerna så ansåg (anser) vi liksom ni att de var lite trista..lite som en blandning av Yoda och en gnom.

Vår lösning påminner inte så lite om den ni har diskuterat. I vårt Ereb så är de som ni kommit fram till resterna av en urgammal och mäktig ras.

Ursprungligen så tillhörde alla magirer varsin familj, och då inte som medlemmar utan som slavar. Varje klan leddes av en familj sk. ren-blodiga. Vilka var ytterst onda och mäktiga varelser. Sedda av 'sina' magirer som en blandning av härskare och gudar. De renrasiga skapade nya magirer från sitt eget blod. De nya magirerna gavs de av härskarnas egenskaper som behövdes för den uppgift de skulle komma att tilldelas. De skapade varelserna var alltså endast svaga kopior av de ren-rasiga. Det var endast inom den egna 'familjen' som telepatin fungerade. Kraften i blodsmagin gjorde magirerna hjälplösa gentemot sina härskare.

När så den 1:a konfluxen närmade sig så såg de mäktiga härskarna omen som tydde på att de inte kunde överleva den attack som komma skulle. De tog sig därför ur tiden. Tanken var att de magirer som de lät stanna skulle kunna meddela sina härskare när det var 'säkert' att komma tillbaka. Problemet var dock att de stackars slavarna kom ur den kontroll som härskarna hållt dem i när de lämnade skutan. De lämnade dem därför där de var. Men vilken härskar-ras med någon som helst stolthet har inte en reservplan? Nu har den förutbestämda tiden passerat. Mystiska pyramider har börjat dyka upp här och var i ereb. Magirer har börjat höra röster i sina huvuden som viskar om onda dåd och har konstigt svårt att låta bli att göra som de blir tillsagda...
Hamurisk hantlangare som allt för ofta lyckas hamna mellan "a dwarf and a hard place"...
Mikael
Admin
Posts: 5135
Joined: 2007-02-22 19:19

Post by Mikael »

Coolt! Spännande äventyrsupplägg och nu har Magirerna kanske ett syfte.
Lillen
Berendisk Vintrampare
Posts: 57
Joined: 2010-05-27 20:12

Post by Lillen »

Intressant story Knogen. Annars har jag aldrig sett poängen med magirer. Tror en spelare en gång för 20 år sedan använde en en gång. Annars tror jag aldrig jag sett till en. Kändes bara som en så endimensionell ras.

Magnus
User avatar
gtjorgo
Barbisk Hövding
Posts: 1061
Joined: 2008-05-24 12:54
Location: stockholm

Post by gtjorgo »

Tycker detta låter ypperligt!

Hur mycket vet dagens magirer om var rösterna i huvudet kommer ifrån?
Vet de att det är "härskarna", eller är det bara ett hotande "dem", vilka genom århundraden av historiemissuppfattningar blivit gudar som ingriper i magirernas liv?
LoveFiction
Zorakisk Väpnare
Posts: 96
Joined: 2010-12-15 19:16
Location: Uppsala

Magir i spel

Post by LoveFiction »

Tänkte väcka lite liv i den här tråden med mina erfarenheter av Magir.

1) att de av konstruktören benämns som bland annat 'duktiga krigare' har antagligen att göra med de 4T6+1 i FYS (KP) och 5T6 i PSY (skräck/magiresistans).

2) åtminstone tre har jag sett i spel.
a) min egen gladlynta animist som använde minimagi till allt, kryddning av maten, anskaffning av vatten och små practical jokes.
b) en strax före vårat sekelskifte som var demonolog och hade god nytta av sin höga PSY.
c) en av min fru nyligen skapad demonolog/spiritist som har både eldfängt humör och en tendens att spränga saker (demonexplosion).
Till viss del skapad för att testa systemet med Improviserad magi
(som bekant kräver minst två magiskolor till FV 15)

---

Kommentarer
Jag kan inte påstå att jag gillar konceptet med 'själlösa' eller 'ointresserade' och 'boskapslik' blick. Jag ser dem snarare som riktigt aktiva och väldigt levande / närvarane och energiska (med sådana värden på FYS och PSY).
Att de är så få borde också leda till ett söka efter en möjlighet till fortplantning för att inte 'dö ut', dessutom har de manliga åtminstone 600 år på sig, då de antagligen inte blir 'gamla' förrän däromkring om de kan leva uppåt 800 år.
(att Yoda blev så gammal beror ju däremot till stor del på hans enorma förmågor på kraften, även om hans art/ras säkert också spelar in).
Kopplingen mellan Magir och Lindskiarn tycker jag var genial - särskilt med tanke på magirs troligtvis enorma förmågor att använda magi och den på påföljande resistansen mot magi som Lindskiarn fick. Lindskiarns stora svaghet mot järn är ju också ett tecken på magiskt ursprung, liksom deras motstånd mot blixtar, eld och köld.
Tee Grimburgoth
Felicisk Råttfångare
Posts: 1
Joined: 2008-12-11 23:57

Post by Tee Grimburgoth »

Första konfluxen var ju för extremt länge sedan, tom räknat i Magirernas livslängd.

Så i mitt tycke är det troliga att "de gamla" förvandlats till gudar under eoner av historieberättande, inte ens Magirernas egna skrifter från den tiden har lyckats behålla sin bevarande magi, utan de har sakta vittrat sönder och fallit i glömska.
Kvar är endast historierna om de gamla, enormt mäktiga grymma varalser som vandrade på jorden i rasens ungdom.
De allra äldsta och visaste Magirerna anar sanningen, men deras sinnen skriker ut förnekelsen, den är för hemsk att reflektera över.

Andra är övertygade om att rasen är dömd till undergång, att deras tid slutligen kommit, och vandrar runt mellan de få magirsamhällen som fortfarande finns kvar och predikar död och undergång, att Magirerna ska begå rituella massjälvmord för att skona resten av Altor, vem vet annars vad rösterna kommer att tvinga dem att göra, deras sammanlagda styrka i en vansinneskontrollerad ritual är för mäktig och hemsk för att tillåtas.

Ytterligare andra gör samma resor, samma predikningar, med den enda skillnaden att en av de gamla redan fått kontroll över hans/hennes sinne, och det rituella självmordet som predikas skulle leda till att den gamle under kontroll äntligen skulle få en kanal tillbaka till världen.

Mitt i allt detta finns de allra yngsta Magirerna, endast ett sekel gamla och ovetandes om vad som rör sig bakom kulisserna. De har blivit beordrade att alltid röra sig i sällskap om de lämnar samhället, de har ännu inte känt trycket från de gamla, skyddade som de varit av samhällets kollektiva styrka.
Men unga Magirer är som alla ungdomar nyfikna och äventyrsfulla, och lyder inte alltid de visares råd, världen är ju trots allt en stor och underbar plats, och Magirer är ju så otroligt kraftfulla till sinnet att de omöjligt skulle påverkas av någon påverkande kraft utifrån, och så länge man reser med en betrodd släkting är det ju en grupp, så vad kan egentligen hända...
User avatar
Fafnir
Vortiger
Posts: 2100
Joined: 2007-02-09 12:19
Location: Stockholm
Contact:

Re: Magir

Post by Fafnir »

Magir redraw från förr.

download/file.php?id=130&mode=view
...Men vem skall föra våra runor, så väl, med den äran?
----------
Instagram: porkypete
----------
birkebeineren
Admin
Posts: 7175
Joined: 2007-02-27 07:25

Re: Magir

Post by birkebeineren »

Snyggt Fafnir! :D Precis så en magir skall se ut i mina ögon. Lite blanding av alv, orch, troll och något annat ...humanoidt! Ett av Altors mytomspunna fornfolk.
User avatar
skaraborgarn
Barbisk Hövding
Posts: 1096
Joined: 2019-05-25 09:34
Location: Skaraborg

Re: Magir

Post by skaraborgarn »

Tycker namnet låter för likt magiker.
Alla magir kan väl inte magi?
Post Reply