Sida 1 av 2

Ämnen att ta sig an

Postat: 2010-07-31 09:59
av birkebeineren
Det är förmodligen inte lätt för nyanlända på forumet att få översikt över vad som är relativt fritt att vidareutveckla från de gamla källorna (läs: Äventyrspels utgivna produkter). Mindre saker är det bara fantasin som sätter gränser för men de lite större klart definierade ämnerna så som länder och folkslag kan nog vara svårare att ta sig an. Många ämnen är bara påbörjade men kan ändå ha vissa saker spikade. Vissa har en ansvarige, andra samarbetar vi om. I många fall är ett ämne lämnat nästan färdigt men saknar det allra sista. Arbetsstrukturen är egentligen ganska flexibel även om det kanske inte är helt tydligt. :wink:

Så, vilka större ämnen är relativt fritt att ta sig an :?:

Förslag:
Erebos
Magilre
De klomelliska stadsstaterna:
-Yolev
-Sanzas
-Hisskov
-Nya Arno
Efaro
Ankor
Reptilmän
Halvlängdsmän

Postat: 2010-07-31 12:59
av Lillen
Hej,

Som nykomling uppskattar jag redovisningen av tillgängliga projekt. Jag har läst ganska länge på forumet och insett dess lösa struktur. Men man vill ändå som nykomling undvika att trampa folk på fötterna som ni säkert förstår. Plus att materialet kan vara rätt svårt att ta in eftersom det är ganska omfattande.

Personligen har jag alltid varit svag för ankorna. Vet inte varför, men gillade svarta ankor något enormt som spelledare. Så jag skulle gärna ge mig i kast med ankorna. Var inte Kalmurri också tillgängligt?

Magnus

Postat: 2010-07-31 13:28
av Grisodlar'n
Pandarealia, Krilloan, Pokti, Niferland och Monturerna behöver väl också mer material?

Postat: 2010-07-31 14:10
av birkebeineren
Vissa ämnen är välbeskrivna i källorna arbetet med dessa handlar i stor grad om att skriva in materialet i projektet. De flesta av EA-boxens länder hamnar här, samt Krilloan, Monturerna, Pandarealia, Barbia och Magilre. Även Svartfolk i stor grad.

Andra ämnen är knappt omtalade i källorna och har är arbetet mera fritt (men samtidigt också mer öppet för kritiska åsikter). Exempler på detta är länderna Ljusna, Palinor, Mirel, Nargur samt kontinenterna Akrogal, Samkarna och Soluna. Här hamnar också de flesta folkslag och specielt deras egna samhällen så som dvärgriken, alvskogar och ankstäder (i den grad sådana förekommer).

Kalmurri är relativt obeskrivet, Krilloan huvudsakligen ett redigeringsarbete, Erebos knappt omtalat trots sin betydelsesfullhet i Kopparhavet.

Postat: 2010-07-31 17:28
av Snibben
Därtill finns det också flera monster som kan behöva lite mer kött på benen. - Onaqui
- Pegaser
- Enhörningar
- Jättar och cykloper (tror jag)
- mm

Postat: 2010-08-02 07:11
av gtjorgo
Erebos vore mer än önskvärt om någon ville förbarma sig över.

personligen skulle jag även vilja att någon hoppade in i vissa klomelliska stadsstater vilka birke tidigare nämnt.

Postat: 2010-08-02 07:40
av Mikael
Jag ser helst att man tar sig an Ereb före omkringliggande kontinenters länder, men visst....Morëlvidyn, Efaro och i viss mån Orghin, Kalmurri och Furgia nämns ju i Erebtexterna såpass att de borde få bli klara. Jag har själv fått skrivsug tillbaks och skall skaka liv i Morëlvidyn igen. Tappade lite orken när wikin uppdaterade sig.

Postat: 2010-08-08 09:29
av leinder
Jag har själv fått skrivsug tillbaks
Ja det var ett tag sedan man skrev något :)

Blev lite sugen på att ta upp något påbörjat och se om man kan göra klart det..

Postat: 2012-11-13 01:25
av Humor-Mystikern
:lol:
Jag vill i sammanhanget passa på, apropå ankor, att nämna den charmiga lilla ankbyn (som omnämns i Aidne-boken i Ivanhoe-modulen på sidan 16) i Ekenfara i Kardien, för den som vill bita i något lite mindre projekt. Där sägs det bo "30 stycken vita ankor som bedriver jordbruk och handel och tio stycken bruna som har hyrts in för att försvara byn". Byn förtjänar avgjort en plats i historieböckerna, enligt mig.

Det är narren i mig som ser stora möjligheter till komiska förvecklingar med en arrogant adel i Kardien, som ständigt lägger på större skattebördor kryddat med en illa dold diskriminering av de stackars plattfotade, men oerhört charmiga dunbolstren.

Tänk er när "fogden" eller motsvarande kommer och ska driva in skatten av den fagra ankmön Näbbula Fäfång, ankkrigaren Ägula Fjäder eller köpmannen och borgmästaren (tillika vita ankan) Fabela Gumpetofs, och "fogden" skickas på stads-/byporten doppad i tarv och fjädrar.

Jag kanske återkommer i ämnet. Möjligen hör det här hemma under Kardien
:D

Postat: 2012-11-13 17:56
av gtjorgo
:D

Postat: 2012-11-15 00:01
av Fafnir
Välkommen Humor-mystikerns och varsegod att presentera din vision :)

Postat: 2012-11-15 02:14
av Rickard
Staden Sidon - den drömmande - i Felicien. Jag börjar se ett slut på det hela och Sidon ligger och blockar det hela, så jag skulle uppskatta om någon tog sig an uppgiften.

[edit] Vi behöver också personer som utökar vårt persongalleri.

Vidare behöver vi korrekturläsare till samma projekt, men det är något som vi kan ta senare. Jag tar gärna emot en namnlista på frivilliga som jag kan kontakta när det väl beger sig. :)

ämnen?

Postat: 2013-05-13 03:57
av Medicineman
Är sidan på nedläggningsstadiumet eller är det kanske dags att uppdatera vilka ämnen som kan vara öppna för utveckling?

Re: ämnen?

Postat: 2013-05-13 07:11
av Spelknepe
Medicineman skrev:Är sidan på nedläggningsstadiumet eller är det kanske dags att uppdatera vilka ämnen som kan vara öppna för utveckling?
Absolut inte! Men det är för mycket jobb med att uppdatera så vi kör på en bekvämare variant istället. :)

Det är i stort sätt bara Caddo och Palinor som är färdiga, med Kardien, Zorakin och Felicien tätt bakom. I övrigt är det fritt fram att bidra eller sätta sig in i ett land, område, stad eller vad som helst!

Välkommen till forumet Medicineman! :)

Postat: 2013-05-17 07:23
av Medicineman
Låter fint, jag ska bara luska runt lite. Men jag lutar lite åt niferland som något att rota i.