* Gudarna inbördes förhållande

Esoteriska tankar om Altors metafysik och kosmologi

Moderator: Brior

Användarvisningsbild
Brior
Fårodlare
Inlägg: 479
Blev medlem: 2007-01-27 15:34
Ort: Uppsala
Kontakt:

* Gudarna inbördes förhållande

Inlägg av Brior » 2007-09-06 13:01

Vad är en gud? Vilka olika sorters gudar finns det och hur förhåller de sig till varandra?
Senast redigerad av 1 Brior, redigerad totalt 2007 gånger.

Mikael
Admin
Inlägg: 5072
Blev medlem: 2007-02-22 19:19

Inlägg av Mikael » 2007-09-06 14:01

Från en tidigare diskuss under Religion.
Mikael skrev:Ereb kryllar av gudar och många av dem är besläktade. Min syn på deras relation till varandra är att inte alla erkänner varandra och inte heller alla känner till varandra. I bakgrunden finns de Gamla gudarna, skaparna och förstörarna, de som skapade Altor och som införde konfluxerna som devalveringsinstrument när skapelsen överhettas. Dessa gamla gudar har lämnat sin skapelse därhän för intressantare saker som att filosofera med varandra och andra universums skapare över vilka multiuniversums skapare är som ligger bakom allt. De i sin tur...

Altor har överlämnats till lägre gudar, nya gudar och mäktiga icke gudar, tex Etin (något av de tre). Bland dessa nya unga gudar tävlas det kontinuerligt om själar då deras egen styrka i världen beror på antalet troende. Somliga tar till greppet att förbjuda alla andra gudar (Etin) medans andra ingår allianser och aktivt spelar med i Erebs utveckling för att nå sina mål (Oktagonens demonsyskon allierade med Infernos lorder). Jag ser framför mig enögde ödets gudinna spela tärningspel med Inashtar, Thorm och Shamash över vilka hjältar, kungar och riken som går under eller segrar. Vi vet att de spelar, men inte dess utgång.

Bland dessa nya gudar finns de som skapat varleser och de som endast skapat levnadsregler för redan existerande varelser. Moder Jord var först ut med sina älvfolk, främst alverna. Effektivare gudar såg till att skapa hungrigare och mer förökningsbenägna arter att befolka världen vilket fick moder jord att sorgsen dra sig tillbaks. Senare högre väsen har försökt att vinna egna anhängare för att få en plats vid de stora spelarnas bord, typ lille Pigi som älskar jordnötter i vindarnas tempel (Monster och Män).

Användarvisningsbild
skaraborgarn
Cerevalisk Drakryttare
Inlägg: 840
Blev medlem: 2019-05-25 09:34
Ort: Skaraborg

Re: * Gudarna inbördes förhållande

Inlägg av skaraborgarn » 2020-06-17 18:32

Moder Jord och de gudar svartfolken dyrkar borde väl avsky varandra?
Etin kan väl ingen gud tycka om?

Skriv svar