Marsklandet i Kardien

Samlingsplats för alla länder och platser
Legaby.
Trakorisk Svavelskeppare
Inlägg: 10
Blev medlem: 2018-05-10 20:03
Ort: Rödeby

Marsklandet i Kardien

Inlägg av Legaby. » 2018-07-15 11:09

Vilka egna öar har ni placerat i Marsklandet?

När vi spelade boxen hade vi med bland annat Ankön.
Det var i landet Kardien i ett träskområde som kallas Marsklandet. Det hela började med ett grupp ankor som tröttnat på att alltid hunsas omkring av storfolk och därför valde att söka sig till det otillgängliga Marsklandet. Detta landskap passade dem perfekt då ankor älskar allt som har med vatten att göra.

De hittade en ö som var fulländad för ändamålet, helt omgiven av två meter hög vass som helt dolde ön. Här skulle väl ankorna ändå få vara ifred från storfolk? De röjde en slingrande "stig" genom vassen där de kunde ta sig in till land med sina stockbåtar. Väl på ön byggde de små hus och konstruerade en träpalissad av stående stockar runt byn som skydd mot krokodilerna. Det kan tyckas lite motsägelsefullt att ankor bor där det finns fullt med krokodiler som älskar ankkött, men ankorna såg krokodilerna som ett bra skydd och matade dem för att de skulle bli fler. Samt spred ut ett rykte i Marsklandet att det finns många, stora och människoätande krokodiler i just det området. Allt för att slippa ovälkommet storfolk. Ön fick det originella och innovativa namnet Ankön.
Senare spelade vi också brädspelet Blood Bowl med en liga som utspelade sig i Ereb Altor där Ankön spelade en ganska stor roll.

http://forum.swebba.se/index.php?p=/dis ... or#Item_46

Legaby.
Trakorisk Svavelskeppare
Inlägg: 10
Blev medlem: 2018-05-10 20:03
Ort: Rödeby

Re: Marsklandet i Kardien

Inlägg av Legaby. » 2018-07-16 10:03

Här är lite mer om Ankön.
Byn består av små trähus med vasstak utspridda runt en större öppen yta i mitten, som nu kommer att utgöra spelplanen. På många av husväggarna hänger den vita skallen från dödade jättekrokodiler som jakttrofér och gapar med sina många tänder. På några trästörar nedkörda i marken hänger fiskenät på tork. Ön har inte så mycket grönt gräs utan marken är mest lerblandad jord med en och annan vassrugga. En stor träskorm kryper över den torra marken, men ingen verkar bry sig. I byn finns också en stor staty av trä, ungefär som en totempåle. Skapelsen föreställer en krigaranka med vapen som rider på en gigantisk krokodil med sadel och tyglar som om det vore en häst. Runt byn har ankorna byggt en träpalissad som skydd mot krokodilerna, som det endast finns ett hål i nere vid vattnet. Där finns ett kraftigt trägaller som går att fälla upp så en av ankornas stockbåtar kan ta sig under och in i den lilla viken i byn. Uppdragna på land ligger flera stockbåtar runt denna vattenspegel på denna annars rätt så torra ö. Hela ön är omringad av hög vass som gör att den är väldigt svår att upptäcka från en båt.

Invånarna består mest av vita och svarta ankor, men en och annan brun och grå anka finns också. Många bybor är beväpnade med korta svärd och dolkar och ingen av dem bär byxor eller skor. Några ankbarn retas med en liten krokodilunge i en träbur vid ett av husen. Den hugger efter en träpinne som en av ungarna petar på kräldjuret med. Två ankkvinnor hänger upp tvätt på en lina mellan två av ankstugorna. Bakom dem håller andra ankor på att stycka upp en död krokodil till fina filér. Några måsar som kretsar över dem skriar och vill ha del av maten.

Användarvisningsbild
Grisodlar'n
Barbisk Hövding
Inlägg: 1203
Blev medlem: 2007-11-09 01:15
Ort: Västerås

Re: Marsklandet i Kardien

Inlägg av Grisodlar'n » 2018-07-16 15:26

Legaby. skrev:Vilka egna öar har ni placerat i Marsklandet?

När vi spelade boxen hade vi med bland annat Ankön.
Jag gillar verkligen Marsklandet, men i mitt fall så var det mer en fråga om att stryka en del öar helt, t ex tigerön och alvön. Jag strök även krokodiler, flodhästar och mycket annat exotiskt. För mig kändes det som det hade tryckts in allt för mycket udda i en relativt liten region; Alver, svartnissar, svartalfer, en drake, tigrar, vattenbufflar, träskbjörnar, babianer, drinner, slemvarelser, örnstora vampyrfladdermöss, vargar, flodhästar, Nidingen, karkionen, najader, en handelsstation, urinvånare, en kult, reptilmän, dvärgexpeditionen, magikerexpediionen, magikerakademi och pirater.

Lite av min avskalade variant påträffas nedan. Inledningen till avsnittet rörande Marskvidda kommer direkt från Kardien-wikin.

https://www.dropbox.com/s/zivqnoco4lkrt ... k.pdf?dl=0

Skriv svar