Kardien

Samlingsplats för alla länder och platser
Regil
Kardisk Kung
Inlägg: 1399
Blev medlem: 2007-04-16 14:25
Ort: Stockholm

Inlägg av Regil »

Ett till, något längre:

I nationens intresse
Det sker inte särskilt många mord i Ekeborg, och det senaste dubbelmordet är det mest spektakulära i mannaminne. Fröken Delda, den ryktbara bordellmamman i Linhamnen har under natten tagits av daga på det mest brutala vis utanför dörren till ”Fröken Deldas frestelser”. Dörren har sedan forcerats med kraftfullt våld och någon har sedan löpt amok genom glädjehuset. De flesta av frökens Deldas anställda tycks ha flytt, men nivraliskan Ní hann aldrig undan utan föll också offer för mördarens kraftfulla svärdshugg. Hela Ekeborg surrar av rykten och alla goda echter uttalar sig förfärat över moralens förfall i Linhamnen och gottar sig i sin egen dygd. Linhamnens stadsfogde svär högt och söker att samla in vittnesmål från boenden och Deldas glädjeflickor, som de flesta återfinns och visar sig ha flytt vi bakdörren när tumultet startade, utan att ha sett vem det var som trängde sig in. Den jorpagniska ”kurfurstinnan” Bellandra ab Argald och dvärgen Milok återfinns dock aldrig.

Detta har häntDvärgen Milok har en, endast en och mycket hemlig, kund. Förslagsvis är denne Gardeskapten Riddar Helmfrid Echte av Kungsriddarna, inofficiell tronarvinge och brorson till kungen, men detta kan givetvis anpassas till vad som passar pågående kampanj. Yvein Hevein av Krerex är ett annat bra alternativ som kan bli ännu obehagligare. Helmfrid vet att han aldrig kan bli kung om hans last avslöjas och till sist blir paranojan för stor och han beslutar sig för att döda alla som vet om hans hemlighet. Helst skulle han vilja kidnappa Milok och gömma honom någonstans där han kan fortsätta att njuta av deras samvaro, men Helmfrid tar beslutet att även Milok måste dö. Han lurpassar på Delda i gränden utanför hennes glädjehus och överfaller henne när hon kommer ut för att skingra dimmorna med en nypa frisk luft. Någon snabbtänkt kvinna stänger snabbt dörren framför Helmfrid och han tvingas forcera den med ursinnigt våld. Han löper sedan amok genom glädjehuset i jakt på alla som känner till hans hemlighet. De flesta har dock hunnit fly ut genom bakdörren och försvunnit i natten, endast Ní faller offer för hans raseri. Helmfrid staplar sedan även ut genom bakdörren. Med den kalla nattluften kom också insikten om vad han har gjort, ångern och fruktan för att bli trippelt avslöjad – både som heterosexuell, homosexuell och kvinnomördare. (Heterosexuell = person som har könsligt umgänge med personer av annan ras, t.ex. människa med dvärg). Helmfrid flyr i panik genom Ekeborgs gator. Linhamnsporten står öppen, men när han når Nordreport finner han den låst men beordrar snabbt stadsvakten att öppna den och släppa ut honom. Han beger sig sedan till sin svit i kungliga slottet. Milok blev helt handfallen när tumultet startade, men han närmsta vän Bellendra grep honom vid armen och de flydde hals över huvud genom natten. Nu gömmer de sig hos en av Bellendras vänner, spåkärringen Sieglinde, som har sin bod i runslingan varifrån hon säljer brygder, amuletter, förtrollningar och spår folks framtid.

Nästföljande morgon
Ryktet sprider sig snabbt och hela Ekeborg talar snart om det inträffade. Linhamnens stadsfogde påbörjar sin utredning och behöver desperat hjälp av kompetent folk (RP?). Framåt eftermiddagen står det klart att Milok och Bellendra saknas. Fogden får även namn på ett flertal uppsatta klienter som alla först nekar till att de ens vet vem fröken Delda är (alla vet vem hon är) och gör allt för att undvika att förknippas med skandalen. Nästföljande dag börjar kungsriddare, Helmfrids närmaste män, att söka igenom Ekeborg efter Milok. Ett rykte sprider sig genom staden ”Det var dvärgen som gjorde det!”. Detta kan nästan med säkerhet avvisas med tanke på att den som löpt amok genom glädjehuset vräkt ner saker i takhöjd under sin framfart, men det kräver ju att någon tänker efter. Staden blir nu en kokande gryta med stadsvakter, kungsridare och vänner av ordning som söker igenom staden i jakt på Milok. Ett flertal svärande och skrikande halvlängdsmän släpas inför stadsfogden, men släpps omgående. Helmfrids plan är att Milok skall avlida när han gör våldsamt motstånd ch han deltar själv oförtröttligt i jakten. Halva Ekeborgs källare genomsöks och otaliga är de människor som får sitt bohag utsläpat på gatan, speciellt i Linhamnen. Alla stadsdelens tempel tillägnade diverse gudar genomsöks också grundligt, alltför grundligt tycker många av de troende som blir kränkta. Det visar sig snart att det finns andra som söker efter dvärgen. En annan grupp kungsriddare tycks ha sina egna själ att vilja finna honom först och även Häxmästarens lakejer inser att här finns det en hund begraven och börjar göra sina egna efterforskningar. Bellandra inser att det endast är en tidsfråga innan de blir hittade och ser över sina alternativ. De kan söka asyl i Gamla stans solkatedral (Milok har konverterat, om än inte blivit varmt troende), kräv att få hjälp av Magister Uluban Arrak vid Akademin för elementaristernas skolning som står i skuld till Ní som Bellandra kände väl, eller ge sig till känna för någon som kan vinna hennes förtroende. Tanken med äventyret är givetvis att RP skall involveras i lösandet av mordet. Kanske blev de nästan vittnen till mordet och jagade Helmfrid genom gränderna, anställs av stadsfogden eller så har de sina egna skäl till att vilja vara den som hittar Milok först. Att begripa att det är Helmfrid som är skyldig är inte omöjligt, även utan att hitta dvärgen. Stadsvakten som släppte ut honom kände givetvis igen honom (Ekeborg är en liten stad med moderna mått och Helmfrid är välkänd), men tänkte inte ens tanken att Helmfrid kan vara skyldig. Den som gör lite efterforskningar kan dock snart lägga ihop två och två. Hittar man Bellandra (som vågar röra sig i Ekeborg under en huvmantel) så vet hon också att det var Helmfrid som var Miloks kund, men vågar inte kliva fram ur sitt gömsle förrän hennes och Miloks säkerhet är tryggad.

Persongalleri
Delda: Excentrisk men omtyckt bordellmamma. Tog väl hand om sina anställda och skötte om sina kunder med finess och diskretion. Inga kända fiender, men en kvinna med hållhake på många gifta män och kyrkliga dignitärer. Delda såg det alltid som att hon sålde drömmar snarare än könsligt umgänge och hennes inrättning har alltid varit Ekeborgs dyraste och mest exklusiva.
Gardeskapten Helmfrid (f 583 eO): Helmfrid är en medelmåtta. Han har aldrig haft läshuvud, bokstäverna hoppar bara runt framför honom, han har inga starka åsikter eller särskilt kloka tankar om något och har i övrigt inga speciella talanger förutom att vara en mycket kompetent riddersman. Han trivs bäst med de enkla nöjena: en lägel vin, ett gott bröd, att bryta lans i en dyst och att skratta i goda vänners lag (samt sin hemliga och syndiga last). Nu råkar Helmfrid vara son till kungens bror och har därigenom avancerat till gardeskapten, vilket innebär att han är chef för kungens här, och räknar med att snart utses till tronarvinge. Helmfrid ser det som sin födslorätt att ärva kronan efter sin farbror, nu när denne aldrig fick några barn. Samtidigt så vet han att han inte kommer att bli en strålande kung, vilket leder till att Helmfrid ständigt lever med en gnagande ångest. Helmfrid intrigerar inte aktivt, men har skaffat sig många vänner som då han både är ganska trevlig och, minst lika viktigt, förmodad tronarvinge. Helmfrid är en ganska lugn person, men har ett fruktansvärt humör när han väl tappar det.
Milok: Milok är en olycklig dvärg som har förskjutits från sin klan och tvingats lämna sitt hem i Aidnebergen. Efter ett flertal omtumlande äventyr blev han omhändertagen av Delda som genom övertalning fick honom att anta en kund med ett specifikt önskemål… Milok avgudade Delda och såg inte alls hur hon manipulerad honom dit hon ville. Nu är Milok apatisk och det är endast Bellandra som håller honom igång, annars så skulle han bara lägga sig i ett hörn och invänta döden.
Bellandra: Driftig ung kvinna, god vän till Milok. Hon är givetvis inte kurfurstinna, men spelar gärna rollen. Ser på sitt yrke som ett bra sätt att tjäna pengar på mäns slaveri under sina drifter, även om hon blivit något mer cynisk med åren. Som alla Deldas flickor (utom Milok då) så är hon vacker, charmig och klipsk.

Avslutning
Tanken är att RP skall lista ut vem som är skyldig och även hitta Milok innan någon annan gör det. Kanske tvingas de att strida mot några av Helmfrids närmaste män. När de väl har säkrat dvärgen så återstår dock frågan: vad skall man göra? Så snart det står klart att RP har dvärgen så kommer man att "stöta på" Baron Riddar Eivarin av Slättemark, Kapten av Kungsriddarna. Det är han som har skickat ut de andra kungsriddarna som letad efter Milok. Han förklarar att det ligger I nationens intresse att det inträffade inte blir allmänt känt. Han har inte den minsta lust att angripa RP och avskyr egentligen Helmfrid som pesten, men för echternas och Kardiens skull är ändå det bästa att saken tystas ner. Eivarin kan se till att Milok för undan i tysthet.

Sedan är det upp till RP att bestämma. De kan givetvis utnyttja situationen till att bli rika, även om Eivarins kassa är begränsad. Väljer de att avslöja saken så är det som om en bomb briserat. Echterna slutar inte att skvallra på en fortdag, Helmfrid går i landsflykt och risken finns att Häxmästaren tar tillfället i akt och låter lönnmörda kungen (i all hemlighet, det finns droger som ger en död som påminner starkt om ett slaganfall) för att destabilisera Kardien. Utan tronarvinge är risken överhängande att landet störtas in i förödande inbördeskrig, vilket skulle passa Häxmästaren utmärkt. Ärlighet varar inte alltid längst...
birkebeineren
Admin
Inlägg: 9016
Blev medlem: 2007-02-27 07:25

Inlägg av birkebeineren »

Master Regil! :D

"I nationens intresse" en mycket rolig (om an tragisk) intrig, bra SLP.
Gillade aven de hälande Haretorpsborna, den fagra fogden och skeppet med alkemiska ingredienser. "Ditt" Kardien lever fram!
Regil
Kardisk Kung
Inlägg: 1399
Blev medlem: 2007-04-16 14:25
Ort: Stockholm

Inlägg av Regil »

Grevskapet Achene.

Jag tänkte låte Achene vara det området i Kardien där faltrakierna lever friast. Avskilt ifrån land så drabbades området aldrig av "Den faltrakiska förbannelsen" och dess ogdar satt kvar vid maktövertagandet. Echterna hade sedan inga direkta möjlighter att avsätta ogdarna i Achene med våld (brist på skepp) så de fick vara kvar bara de svor trohet till kungen, vilket de surmulet gjorde efter ett tag.

Nu styrs Achene fortfarande av faltrakiska ogdar. Livet är friare och skatterna lägre än för övriga faltrakier, men öarna erbjuder inte några rikedomar. Echterna insatte en greve som formellt styr Achene, men denna har sitt residens i Faltrax och lever på inkomster från sina baronier.

Någon åsikt innan jag skriver Wiki-färdig text?

Edit:
Någon tanke om geografin? (förutom skärgård med ett gytter av öar, kobbar och skär, som är given på förhand).
Senast redigerad av Regil den 2008-12-19 16:17, redigerad totalt 1 gånger.
Regil
Kardisk Kung
Inlägg: 1399
Blev medlem: 2007-04-16 14:25
Ort: Stockholm

Inlägg av Regil »

Krig i Kardien
I inledningstexten ”Vad den ärrade legosoldaten säger om Kardien” kan man läsa om ett kardiskt fälttåg som till punkt och pricka följer de ideal som målas upp i bardernas sånger och lärs ut till koltbarn genom sagor. Ett krig i Kardien bör inledas med en välmotiverad krigsförklaring som levereras direkt till den som skall bekrigas. Därefter söker de båda härarna upp varandra, riddarna möts i batalj och i slutet på dagen står en vinnare kvar. Kriget avslutas med att fångar utväxlas och friköps, fred slutes, försoning uppnås och jord byter ägare. Nu blir inte alltid verkligheten så skön som i bardernas sånger och nog händer det att fält sätts i brand, landsändar plundras och borgar belägras även i Kardien, men det finns i Kardien en utbredd uppfattning om vad som är rätt och fel i krig. Den starka echtiska hedern och det reella hotet från kungamakten gentemot bångstyrig adel gör att krig i Kardien i många stycken är något som sker gentlemän emellan, efter att skörden har bärgats och utan fega bakhåll eller ärelös plundring.
Användarens profilbild
anders
Dalkisk landsprofet
Inlägg: 1677
Blev medlem: 2007-07-20 15:40
Ort: Ashland, OR

Inlägg av anders »

Regil skrev:Den starka echtiska hedern och det reella hotet från kungamakten gentemot bångstyrig adel gör att krig i Kardien i många stycken är något som sker gentlemän emellan, efter att skörden har bärgats och utan fega bakhåll eller ärelös plundring.
Jamen, tusan vad sugen jag blir på att spela echt!! :D
Caddo
Den Lysande Vägen

Discord: clerical_error#3473
Regil
Kardisk Kung
Inlägg: 1399
Blev medlem: 2007-04-16 14:25
Ort: Stockholm

Inlägg av Regil »

anders skrev:
Regil skrev:Den starka echtiska hedern och det reella hotet från kungamakten gentemot bångstyrig adel gör att krig i Kardien i många stycken är något som sker gentlemän emellan, efter att skörden har bärgats och utan fega bakhåll eller ärelös plundring.
Jamen, tusan vad sugen jag blir på att spela echt!! :D
Ta flyget över till Sverige så sätter vi ihop en spelgrupp för en helg. Birke kan säkert flyga in från Norge också. Jag har fortfarande ett par opublicerade äventyrsuppslag kvar i rockärmen... :wink:
birkebeineren
Admin
Inlägg: 9016
Blev medlem: 2007-02-27 07:25

Inlägg av birkebeineren »

Regil skrev:Grevskapet Achene.

Jag tänkte låte Achene vara det området i Kardien där faltrakierna lever friast. Avskilt ifrån land så drabbades området aldrig av "Den faltrakiska förbannelsen" och dess ogdar satt kvar vid maktövertagandet. Echterna hade sedan inga direkta möjlighter att avsätta ogdarna i Achene med våld (brist på skepp) så de fick vara kvar bara de svor trohet till kungen, vilket de surmulet gjorde efter ett tag.

Nu styrs Achene fortfarande av faltrakiska ogdar. Livet är friare och skatterna lägre än för övriga faltrakier, men öarna erbjuder inte några rikedomar. Echterna insatte en greve som formellt styr Achene, men denna har sitt residens i Faltrax och lever på inkomster från sina baronier.

Någon åsikt innan jag skriver Wiki-färdig text?

Edit:
Någon tanke om geografin? (förutom skärgård med ett gytter av öar, kobbar och skär, som är given på förhand).
Få bara med alverna på något vis, de ar utsatta på folkslagskartan i Aidne-modulen och enligt historien bosatte de sig har 496 eO.
En forklaring till detta?
Regil skrev:Ta flyget över till Sverige så sätter vi ihop en spelgrupp för en helg. Birke kan säkert flyga in från Norge också. Jag har fortfarande ett par opublicerade äventyrsuppslag kvar i rockärmen... :wink:
:)
birkebeineren
Admin
Inlägg: 9016
Blev medlem: 2007-02-27 07:25

Inlägg av birkebeineren »

Kan detta vara någon mandelmunks notater om:

Gamla Kardien ("Faltrakien")

Shir
Gammalt pre-jorisk ord från Aidne som åter togs i bruk efter Kejsardomet Jorpagnas fall (uttalas "sjir" på faltrakisk dialekt, "sjir-sjiret-sjir-sjirerna"). Under Mörkertiden kom det att bli beteckningen på små självstyrande områden kring Faltaxbukten där en såkallad ogd utsågs att vara ledare. Shirerna finns fortfarande kvar i dagens Kardien, men då endast använda av faltrakierna eftersom den styrande echtiska överklassen tagit i bruk nya administrationssystem.

Ogd
Ogd - ogde (uttalas "okte" på losdrivisk dialekt), avledt ur det gamla jorisk ordet för okton (av okto - åtta) ~ åttondelsansvarige - en civil titulering gett till den som administerade upptaget av skatt i en åttondels provins. Samma titel har i många joriska språk gett upphov till ordet fogde, som oftast avändt om någon slags kunglig administratör. Ogden var en storman, inte olik de baroner vi hittar i dagens Aidne. Ursprungligen var han, eller hon, en vald ledare av folket, men oftast så behölls titeln och myndigheten innom samma storfamilj.

Hertogd
Här-ogd ~ här-t-ogd ~ hertogd - militär ledare vald av ogdarna till att leda deras väpnade styrkor i fält. Kardien var indelat i hertogderier som bestod av de sjir som ställde upp under samma fana. Hertogden gavs befäl över ogdarnas soldater och ledde personlig de beridna krigarna, riddarna, i fält. Detta gjorde hertogderna mäktiga, men endast i krigstider - annars hade inte de någon myndighet utan rangerades som en vanlig ogde. Åtgången på hertogdar var också stor eftersom de alltid kämpade i främsta ledet. Traditionen när Ovar I utropade sig till kung av Kardien blev att hertogdarna, efter att de utsetts av ogdarna i hertogderiet, skulle svära lojalitet till kungamakten. Ogdarna förblev självständiga medans hertogden blev kungens vasall. Utöver den makt hertogden fick när ofred rådde skulle han även vara kungens domare i större rättsliga frågor. "Hertogd" blev vidare eftervart ett permanent ämbete i det nya kardiska riket Ovar byggde upp och ofta fast knuten till vissa släkter, de skrevs alldrig in i några lagsamlingar men sedvanan har alltid varit mycket stark hos faltrakierna. Beteckningen "hertig" som spridit sig från Zorakin med den valianska feodala modellen till många länder, härstammar troligen från en förvanskning av "hertogd".

Hertogderierna (här-ogdarnas ämbetsområden)

- Darenslätt hertogderi
- Inmarka hertogderi
- Losdrivien (losdriverna hade egna traditioner for att stalla upp med härstyrkor)
- Goiana hertogderi
- Phalto hertogderi
- Nordmarka hertogderi
- Aidneberg hertogderi

:?

Skrev detta nar det frågades om bakgrunden till titlarna och om du nu skal skriva mera om ogdar Regil gor det kanske mer nytta på forumet an på min dator...
Regil
Kardisk Kung
Inlägg: 1399
Blev medlem: 2007-04-16 14:25
Ort: Stockholm

Inlägg av Regil »

birkebeineren skrev:
Regil skrev:Grevskapet Achene.
Få bara med alverna på något vis, de ar utsatta på folkslagskartan i Aidne-modulen och enligt historien bosatte de sig har 496 eO.
Njaa... :oops:

Alver alltså... :P

jag förstår inte hur alver i Achene går ihop med Psipos alver i Ereb. Min tanke var att låta alverna göra ett strandhugg 496 eO och sedan dess brukar faltrakierna ljuga om att det bor alver på alvöarna, men att det inte är sant.
Regil
Kardisk Kung
Inlägg: 1399
Blev medlem: 2007-04-16 14:25
Ort: Stockholm

Inlägg av Regil »

birkebeineren skrev:Kan detta vara någon mandelmunks notater om:

Gamla Kardien ("Faltrakien")

Shir
Ogd
Hertogd
Hertogderierna (här-ogdarnas ämbetsområden)

- Darenslätt hertogderi
- Inmarka hertogderi
- Losdrivien (losdriverna hade egna traditioner for att stalla upp med härstyrkor)
- Goiana hertogderi
- Phalto hertogderi
- Nordmarka hertogderi
- Aidneberg hertogderi

:?

Skrev detta nar det frågades om bakgrunden till titlarna och om du nu skal skriva mera om ogdar Regil gor det kanske mer nytta på forumet an på min dator...
Det är taget!
Jag kommer att köra texten genom min ordbehandlare ett varv för att sedan låta den återkomma rödmarkerat.

Kan vi döpa om Darensslätt till Kette? (Jag vet att Brand var hertogd av darensslätt, men det går ju att ändra på).
Användarens profilbild
Adragoor
Mirelsk Ramkrigare
Inlägg: 1761
Blev medlem: 2007-03-12 20:26
Ort: Lund

Inlägg av Adragoor »

Regil skrev:
Njaa... :oops:

Alver alltså... :P

jag förstår inte hur alver i Achene går ihop med Psipos alver i Ereb. Min tanke var att låta alverna göra ett strandhugg 496 eO och sedan dess brukar faltrakierna ljuga om att det bor alver på alvöarna, men att det inte är sant.
Eller så brukar folk undvika de yttersta öarna i arkipelagen och påstå att det finns alver där. Sen om det faktiskt finns alver där är ju en annan fråga. Alver har kanske synts till där eller så är det skepparhistorier.
Regil skrev:Det är taget!
Jag kommer att köra texten genom min ordbehandlare ett varv för att sedan låta den återkomma rödmarkerat.

Kan vi döpa om Darensslätt till Kette? (Jag vet att Brand var hertogd av darensslätt, men det går ju att ändra på).
Darensslätt och Kette är kanske två alternativa namn... Men det är klart, det går nog att ändra på kartan om man verkligen vill...
Regil
Kardisk Kung
Inlägg: 1399
Blev medlem: 2007-04-16 14:25
Ort: Stockholm

Inlägg av Regil »

Adragoor skrev:
Regil skrev:
Njaa... :oops:

Alver alltså... :P

jag förstår inte hur alver i Achene går ihop med Psipos alver i Ereb. Min tanke var att låta alverna göra ett strandhugg 496 eO och sedan dess brukar faltrakierna ljuga om att det bor alver på alvöarna, men att det inte är sant.
Eller så brukar folk undvika de yttersta öarna i arkipelagen och påstå att det finns alver där. Sen om det faktiskt finns alver där är ju en annan fråga. Alver har kanske synts till där eller så är det skepparhistorier.
Regil skrev:Det är taget!
Jag kommer att köra texten genom min ordbehandlare ett varv för att sedan låta den återkomma rödmarkerat.

Kan vi döpa om Darensslätt till Kette? (Jag vet att Brand var hertogd av darensslätt, men det går ju att ändra på).
Darensslätt och Kette är kanske två alternativa namn... Men det är klart, det går nog att ändra på kartan om man verkligen vill...
Fördelen med Kette är just att det finns med på kartan. det jag vill uppnå är att göra brytningen mellan gammalt och nytt skarpare.

Alver som skröna för SL att bekräfta eller dementera tycker jag låter bra!
birkebeineren
Admin
Inlägg: 9016
Blev medlem: 2007-02-27 07:25

Inlägg av birkebeineren »

For att få in alverna så kanske det på den lilla on Södra Björnbärsö (Nalmeline på satenu) i Achene står en silverlind som alverna upptackte 496 eO? Hur det heliga tradet kunde finnas har forstod inte alverna och Enlil Talannen i Goiana kunde heller inget beratta nar de konsulterade denne entitet. Nu...

Något att bygga lite vidare på? Lever fortfarande silverlinden eller ar den dod, eller doende? Skyddar alverna den eller har de ingått ett avtal med faltrakierna om att gora det? Vad vet egentligen Enlil Talannen? :?


Angående Darenslatt så existerar inte vare sig detta hertogderi eller något annat i dagens Kardien. Hertogderierna forsvann som administrativ enhet nar echterna omorganiserade landet vid Maktskiftet 424 eO. Således inte tankt att dessa gamla benamningar finns på några kartor. Echterna "återanvande" dock flera av namnen nar de delade upp norra Kardien i hertigdomen och aven delvis den geografiska utbredningen.

Att Darenslatt namns som "hertigdome" i kallorna innan dessa egentligen fanns var faktisk bakgrunden till att jag hittade på både hertogdar och ogdar. Tycker darfor att vi behåller Darenslatt hertogderi.
Och kartan over dagens Kardien skal ju inte ha med dessa namn, åtminstonde inte som hertogderier!
Mikael
Admin
Inlägg: 5394
Blev medlem: 2007-02-22 19:19

Inlägg av Mikael »

Alverna på "alvöarna" finns där, men eftersom de oftast är till havs (med undatag för de udda individer som satts att vaka över Birkes silverlind) är det en lottovinst att få se dem. Det finns dock få gamla sjöbusar och fiskare på ljugarbänken i Faltrax som inte säger sig ha sett de enorma goldinerna och levande skeppen glida in bland öarna för att i nästa stund vara som försvunna. Alla gör dock bäst i att hålla sig borta då risken att bli alvtagen (alvkapad) och satt vid deras långa åror i evighet är en risk allt för stor att ta chansen med.
Regil
Kardisk Kung
Inlägg: 1399
Blev medlem: 2007-04-16 14:25
Ort: Stockholm

Inlägg av Regil »

Alverna kommer att presenteras som en blandning av myt och sanning där ingen riktigt vet var den gränsen mellan de båda går.

Att alverna skulle ha byggt ett sagolikt slott där de håller bankett var dag för tusentals alver som gamle Oddvar på ljugarbänken i Faltrax hamn hävdar är inte sant, men de skeptiker som hävdar att alverna bara är en skröna har också fel.
Skriv svar