Felicien

Samlingsplats för alla länder och platser
Användarens profilbild
Rubicon
Ransardisk Gripryttare
Inlägg: 162
Blev medlem: 2010-06-05 18:28
Ort: Härnösand

Inlägg av Rubicon »

Mikael skrev:Händelserna 391 och 393 bör strykas då de inte passar med källorna. Zorakin avträdde Montagor till Felicien och därmed ögruppen Hakkai.
Va? Ja Zorakin avträdde Hakkai i freden 394, men ditt argument till varför det bör strykas är ologiskt, för jo det passar med källorna, för inget i dem motsäger det.
-Vi kåt nik och Lill-Aron? Vilka fåniga namn!
Mikael
Admin
Inlägg: 5394
Blev medlem: 2007-02-22 19:19

Inlägg av Mikael »

1. Hakkai kan inte belägras, det är en ögrupp. Montagor kan möjligen belägras.

2. Om Felicien både krossat Zorakins flotta och erövrat Montagor/Hakkai finns ingen anledning för Felicien att nöja sig med endast ett papper på att Zorakin avträder det Felicien ändå kontrollerar och Zorakin inte kan ta tillbaks.

Hakkai var en muta som Felicien kunde nöja sig med då den gavs som krigsböter. De behövde inte erövra den och Zorakin kunde inte inom överskådlig tid återerövra den.

Händelserna är välformulerade och spännande, men de passar bättre någon annanstans.
Användarens profilbild
Rubicon
Ransardisk Gripryttare
Inlägg: 162
Blev medlem: 2010-06-05 18:28
Ort: Härnösand

Inlägg av Rubicon »

Mikael skrev:1. Hakkai kan inte belägras, det är en ögrupp. Montagor kan möjligen belägras.
:shock: Så Rhodos och Malta som också är öar kunde inte belägras?
http://en.wikipedia.org/wiki/Siege_of_Malta_%281565%29

http://en.wikipedia.org/wiki/Siege_of_Rhodes_%281522%29

eller för den delen Sveaborg som är beläget på ett antal öar
http://sv.wikipedia.org/wiki/Sveaborg

Öar och ögrupper kan mycket väl belägras och har gjorts så åtskilliga gånger genom historien. Du har inte övertygat mig.
Mikael skrev: 2. Om Felicien både krossat Zorakins flotta och erövrat Montagor/Hakkai finns ingen anledning för Felicien att nöja sig med endast ett papper på att Zorakin avträder det Felicien ändå kontrollerar och Zorakin inte kan ta tillbaks.
Kallas för fredsfördrag annars, och i fredsfördrag brukar man generellt sett inte få mer än vad man redan erövrat eller kunna byta bort mot annat man vill åt.
Mikael skrev: Hakkai var en muta som Felicien kunde nöja sig med då den gavs som krigsböter. De behövde inte erövra den och Zorakin kunde inte inom överskådlig tid återerövra den.


Står ingenstans om att ögruppen inte var erövrad redan eller att det var en 'muta'. Varken i EASL, Ivanhoe eller KK.
Mikael skrev: Händelserna är välformulerade och spännande, men de passar bättre någon annanstans.


Det här är inget som jag bara hittat på ikväll, som jag sa så var det en diskussion mellan mig, Birke och Fraxinus i Zorakin tråden för lite drygt ett år sedan med början här: viewtopic.php?t=29&postdays=0&postorder=asc&start=825
-Vi kåt nik och Lill-Aron? Vilka fåniga namn!
Fraxinus
Kardisk Bontisâl
Inlägg: 1634
Blev medlem: 2007-05-10 01:12
Ort: Stockholm

Inlägg av Fraxinus »

Vi har mycket riktigt gått igenom det tidigare

Ur strategisk synpunkt är det logiskt att slå ut den Zorakiska garnisonen på Montagor i ett tidigt stadium och erövra ögruppen Hakkai. Hakkai/Montagor belägras (efter att Felicierna misslyckats att ta staden genom överraskning). Men staden intas först efter att den zorakiska flottan krossats och de belägrade insett att ingen hjälp fanns att få. Zorakerna accepterar dock inte till att börja Feliciens övertagande av ön. Felicierna nöjde sig heller inte med Hakkai. Man försökte bränna ner kustsamhällen i Zorakin och inta städer. Det är dock inte så lätt att inta städer och större köpingar i Zorakin då dessa oftast försvaras med ringmurar eller att inta borgar med riddare som häller tjära över angripare eller för den delen plundra landsbygden för långt inåt land då man hela tiden råkar på otaliga flockar med snabbrörliga riddare som gör sitt bästa att försöka slå ihjäl plundrare.

Det som brändes ner var således mest mindre byar och fiskesamhällen nära havet. Försök att inta städer slutade nästan alltid olyckligt och att Felicierna fick retirera. Bland annat angreppen mot Kra, Pendon, Greveryd, Hixani. Det finns dock exempel framgångsrika feliciska angrepp främst under den tidiga fasen i kriget. Men det som verkligen var problem för Zorakin var handelsembargot. Tyvärr för Felicien så blev embargot ett tveegat svärd men först efter att man ruinerat Zorakins ekonomi och gjort stora delar av landsbygds- och fiskebefolkningen i kustområden bostadslösa.

Inledningsvis tjänade Caddo och Erebos på handel med den feliciska flottan. Men Caddo och Erebos är beroende av spannnmål från Zorakin och Berendien. När båda dessa länderna inte längre kunde levererade spannmål blev både Erebos och Caddos befolkning ilskna, protester utbröt och deras ledare började istället hota med att gå med i kriget mot Felicien om inte Felicien kröp till förhandlingar. Även Kardien började mullra och Kardiska riddare sökte sig till Zorakin för att slåss mot plundrarna från havet. Utsikterna att möta ytterligare tre länder flottor var nog i mesta laget även för Felicier. Caddo och Erebos hade dock inget att vinna på att Zorakin fick tillbaka Montagor och därmed Hakkai. Man övertygade således Felicien att nöja sig med vinsten av ön och man tvingade Zorakin att acceptera förlusten av ön och sluta en förödmjukande fred med Felicien.

Jag nämnde att det även fanns exempel på framgångsrika anfall mot en Zorakisk stad och det var när Felicierna i inledningen av kriget intog Drällinge genom överraskning. Men huvuddelen av den styrkan blev senare rejält krossad vid Pendons kullar av Zorakerna. Zorakerna belägrade sedan i sin tur Felicierna i Drällinge (de få som var kvar). Dessa gav upp efter löfte om att få segla hem igen.
birkebeineren
Admin
Inlägg: 9016
Blev medlem: 2007-02-27 07:25

Inlägg av birkebeineren »

Låter som om Fraxinus reder ut förvirringen här. Vi har fyllt i med lite kompletterande och utvecklande händelser på båda sidorna av de officiella årtalen. Slaget vid Selime får stora konsekvenser för Zorakin och huvuddelen av informationen om detta, förlusten av Hakkai och hela Sjökriget (som för övrigt är en zorakisk benämning) fördjupas kanske bäst under Zorakin. Det bör dock nämnas i Feliciens historia, inte bara det stora slaget som ju lär ha varit en maritim militärtriumf att skylta med, men även kriget mot Zorakin. Erövringen av Hakkai var dock ingen framgång som kom att få något större betydelse för Felicien på sikt. Hotet från zorakierna som hade öarna som ett centralt stödjepunkt i kriget var utspelade och den enda större staden Montagor kom under lång tid att bli bara en mellanhamn för felicisk skeppsfart i söderled (minns inte ordlyden i KK men tror att stadens historia nu beskrivs som rätt händelseslös under en längre tid framåt). Hakkai och Montagor hade också sedan det sista soltåget mot Efaro var avslutat och hela solfararnas statsbildning Solstaten fallit förlorat mycket av sin betydelse.

Vore strålande om du kunde sammanfatta en text om hela Sjökriget 370-394 eO att använda i wikin för Zorakin Fraxinus! :)
Mikael
Admin
Inlägg: 5394
Blev medlem: 2007-02-22 19:19

Inlägg av Mikael »

:D Ja nu förstår jag, det var inför hot om utvidgat krig och förstörd handel med Erebos o Caddo som man nöjde sig med Hakkai. Jag menade bara att om man krossat flottan och erövrat ön fanns inget som motiverade varför man skulle vara nöjd. Zorakerna kunde inte återta ön inom överskådlig tid. Normalt sett i ett fredsfördrag brukar det gälla landsdelar som avträds och som man inser kommer krigas om igen inom några år när förloraren återuppbyggt sin armé och kan marschera den över gränsen.

Förövrigt vidhåller jag att man inte kan belägra en ö, de sätts i blokad. Ordet belägring/siege är felanvänt och i artiklarna framgår det att öarna invaderats och staden/borgen belägrats. :shock:
Fraxinus
Kardisk Bontisâl
Inlägg: 1634
Blev medlem: 2007-05-10 01:12
Ort: Stockholm

Inlägg av Fraxinus »

Det var just det som var problemet för Felicierna. Det var inte den Zorakiska armén som krossats och gått under i Selime. Den Zorakiska armén var i god vigör och ivrig att kasta sig in i striderna för att kompensera förlusten vid Selime. Så när Felicierna angrep efter Selime insåg de snart att det var ganska farligt att röra sig för långt in i landet då man riskerade stöta på stora mängder riddare som försökte utplåna plundringsstyrkorna. Man insåg också attt det finns förbannat mycket folk i Zorakin och därmed förbannat mycket trupper och riddare. Samt att att städerna är välskyddade och väl försvarade av folk som vet hur man utstår belägringar. Utsikterna att kunna hålla någon stad eller landsända var obefintlig om man nu överhuvudtaget lyckades erövra någon. Det skulle bara ge Zorakerna en punkt att kasta in hela sin samlade armé. Så man övergick att plundrad kustområdena istället och blockerade Zorakin för att hålla dem borta från Berendien.

De långsiktiga följderna av Sjörkriget i Zorakin är

En ekonomi skjuten i sank under 100 år. De senaste 150 åren har dock handeln återhämtat sig.

Skapandet av Regliegardets tre themata/garden om vardera 2400-3000 man (varav en stående och två mobiliserbara).

Zorakin slutar titta på att erövra land på andra sidan hav och börjar titta på möjligheterna att utvidga terrritoriet över landvägen?

Skapandet av Drevedagas flodled genom snoarskogen. Ursprungligen tänkt att fungera som en nordlig livlina för handeln i händelse av framtida handelsblockader på Kopparhavet. Men som kan utvecklas till en blomstrande handel för Zorakin (flodpärlor, pälsar, lönnsocker, ädelmetaller).

Följden för Felicien?

Efter ett nästan 70 år långt krig vann man ögruppen Hakkai och social oro under några decenier. Samt så småningom en blomstrande ekonomi.

Man omorganiserad marinen och armén, skapande av marinkåren.
birkebeineren
Admin
Inlägg: 9016
Blev medlem: 2007-02-27 07:25

Inlägg av birkebeineren »

Förslag till modifieringar och tillägg:
370 e.O.
Efter en olycklig incident i Ventimiglia allierar sig Zorakin med Berendien och går i krig med Felicien. Strider utbryter också i norra Efaro men dessa är mest skärmytslingar och räder.

371 e.O.
I ett blixtanfall erövrar en felicisk legosoldatsarmé den zorakiska staden Drällinge och marscherar sen mot Pendon, men besegras i slaget vid Pendons kullar. Legosoldatsarmén kapitulerar senare till den zorakiske kungen i Drällinge.

371-390 e.O.
Feliciska skepp gör strandhugg längs Zorakins kuster men undviker sammandrabbningar med landburna försvarsstyrkor. Målet är att hindra zorakierna att skicka skepp och trupper till Berendiens stöd.

391 e.O.
Belägringen av Montagor inleds av en felicisk styrka samtidigt som hela Hakkai försätts i blockad.

392 e.O. Sjöslaget vid Selime
Felicierna krossar den zorakiska flottan och påbörjar en lång och grundlig plundring av Zorakins kustland. Mycket av rikedomarna hamnar i dalkiska och erebosiska penningpungar då de ger tillstånd åt felicierna att köpa förnödenheter i Caddos och Erebos hamnar.

393 e.O.
Hakkai kapitulerar efter det den zorakiska generalsadmiralsflaggan, erövrad vid Selime, har visats upp under en förhandling för den nyutsedda zorakiske befälhavaren Kronstädh i Montagor.

394 e.O.
Fredsslutet med Zorakin som avträder kolonin Hakkai.
Användarens profilbild
gtjorgo
Nidländsk Domare
Inlägg: 2427
Blev medlem: 2008-05-24 13:54
Ort: Östersund

Inlägg av gtjorgo »

Hihi

Cronstedt viker sig igen? :D
Mikael
Admin
Inlägg: 5394
Blev medlem: 2007-02-22 19:19

Inlägg av Mikael »

Bra Birke.
Användarens profilbild
Rubicon
Ransardisk Gripryttare
Inlägg: 162
Blev medlem: 2010-06-05 18:28
Ort: Härnösand

Inlägg av Rubicon »

Tänkte säga så att ni inte tror jag flytt fältet, är lite upptagen för tillfället med att all min kreativa kraft går åt att skriva en mycket tråkig c-uppsats. Bör vara klar i slutet på november, allra senast mitten på december.
-Vi kåt nik och Lill-Aron? Vilka fåniga namn!
Användarens profilbild
Rickard
Hynsolgisk Shaman
Inlägg: 480
Blev medlem: 2007-02-06 00:42
Ort: Helsingborg
Kontakt:

Inlägg av Rickard »

birkebeineren skrev:
"Paridontemplet som restes till minne av Kiolomon är det största farsegels det feliciska kärnlandet."
Vad menas med den här meningen? "Paridontemplet som restes till minne av Kiolomon är farsegels det största feliciska kärnlandet."
Farsegels är ett ord härstammande från Erik Granströms verk med betydelsen utländsk i lite vid förstand. Har eftervart blivit ganska vanligt att använda bland många forumskribenter. Fast ordföljden är lite krånglig och det borde kanske heller stå "Paridontemplet som restes till minne av Kiolomon är det största farsegels det feliciska kärnlandet."
Jag förstår fortfarande inte meningen. "det största farsegels det feliciska kärnlandet". Vad betyder det på svenska? :)
Ni har en spelvärld, men har ni ett regelsystem?
Matiné (läs reglerna)
Användarens profilbild
Rickard
Hynsolgisk Shaman
Inlägg: 480
Blev medlem: 2007-02-06 00:42
Ort: Helsingborg
Kontakt:

Inlägg av Rickard »

Rickard skrev:
Rickard skrev:1. "Köpmannen om Felicien" och liknande texter.
MIN KOMMENTAR: det här känns som något vi kan lämna till slutet. Dock lämnar jag det fortfarande öppet för någon frivillig skribent att ta på sig det i förtid.
Finns fortfarande kvar att göra.
Rickard skrev:
2. StäderI nuvarande text finns endast huvudstaden Tyros.
MIKAEL SKREV:
Har börjat sammanfatta Darition.
Är Darition klar? Hur står det till med Tyros?

Jag ser ingen information om de andra städerna i wikin. Kan folk fylla på med vad de har skrivit? Jag vet att Sidon saknar en skribent, men att birke har några lösa kommentarer utöver sitt arbete med Elikon. Dela gärna med er av ert material så att andra kan fylla i.

MIKAEL SKREV
Information om Tyros

SPELKNEPE SKREV:
Information om Sidon

BIRKE SKREV:
Introduktion till Elikon
Information om Elikon

TILL ALLA: Kommentera gärna på det skriva materialet. Bidrag med egna idéer! Vad får ni för tankar när ni läser texten?
Rickard skrev:4. Namn - en kort lista och info om vanliga namn
FAFNIR SKREV:
Storamiral Syr Fronc Drakhe
Robbhi Black
Bismail Rackhe
Kalameikos
Katobros
Kuthegil

MIKAEL SKREV:
Inkalides (KK s52)
Rittmeester? (KK s53)
Alkymades (KK s37)
Deminos Maghale (KK s39)

Galeasen ”Sankt Blottignidos diOliphanzia” (KK s10)

Vem var Sankt Blottignidos?

BIRKE SKREV:
'Angående namn så finns flera forumskapade som följer ett mönster, kan förslagsvis gälla för någom felicisk kulturgrupp som (stor)kimzoner, småkimzoner eller tolaniner:

Ytkila DiNadikon
Ilkos DiMethil
Lykarion DiUriel
Saphunianat DiKandalos
Arkidamos DiLochos

Annars finns det också namn att hitta under Kategori:Felicien här: http://www.erebaltor.se/wiki/index.php? ... i:Felicien
BIRKE SKRIVER:

Sen föreslår jag också att den feliciska varianten av exempelvis platser och gudar som fått namn på både feliciska och kimzôn följer samma regel.

Exempel
Kuthegil (Kithagil)
Porto Horyni (Porto Haryni)
Felis (Anatadan)
Galmon (Galadon)
Philas (Philodon)

Angående namn så har jag sedan tidigare gjort ett antal i regentlistan och även här och var i olika småtexter. /.../ Jag skall samla dessa och lista dem som typiska kvinno- och mansnamn.

Angående man- och kvinnonamn finns följande skrivet:
Citat:
On= Man (också vanligt suffix i kimzonska mansnamn t.ex. Kiolomon)

An= Kvinna (också vanligt suffix i kimzonska kvinnonamn t.ex. Arishan eller Imilkan)

RICKARD SKREV:
Jag funderade på om det nu är så jämlikt i Felicien så kan kanske vissa namn vara både manligt och kvinnligt?
Rickard skrev:5. Lag&Rätt - Vad är ok och ur straffar vi övertramp.
GRISODLAREN SKREV:
När det gäller lag och rätt så bör Felicien ha en del lagar rörande hanteringen av slavar. Straff från antikens Grekland kanske också kan tjäna som inspiration. Jag läste att grekerna hade en del bisarra straffmetoder, som t ex att köra upp en rädisa eller mullusfisk i anuset på den man som låg med en gift kvinna (http://en.wikipedia.org/wiki/Rhaphanidosis). Straffmetoder som har med vatten eller liknande att göra torde vara lämpliga för en sjöfararnation som Felicien.

Nedan är några andra länkar som kan tjäna som inspiration. Det kan också vara värt att läsa lite om Drakon, Solon och Lykurgos:

http://www.crystalinks.com/greeklaw.html

http://www.fordham.edu/halsall/ancient/ ... laves.html

http://law2.umkc.edu/faculty/projects/f ... impro.html

http://en.wikipedia.org/wiki/Capital_punishment

http://en.wikipedia.org/wiki/Solon

http://en.allexperts.com/q/Ancient-Clas ... cution.htm

http://en.wikipedia.org/wiki/Roman_law

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_me ... punishment

http://www.neatorama.com/2007/05/29/thi ... execution/

MIN KOMMENTAR: bra sammanställning. Nu behöver någon ta tag och få ihop lite lagar och regler. Det behöver inte vara mycket, utan man kan ta inspiration från hur det är uppställt i Kandra.
MIKAEL SKREV:
Lag och Rätt: Rippa lista från Kandra och byt ut påföljderna.

RICKARD SKREV:
Skulle kunna nämna en del unika lagföreteelser [utöver Kandras lista], exempelvis att de räknar släktskap genom kvinnan. Har det några konsekvenser i rättsväsendet?

GRISODLARN SKREV:
Dråp
Fri man: Första gången: Mansbot Andra gången: Mansbot och Landsförvisning
Slav: Första gången: Ägaren betalar mansbot om utomstående drabbats. Slaven sys in i en säck och klubbas till döds om den dräptes familj så önskar. Har eget hushåll drabbats dräpts bestraffas slaven på lämpligt sätt av ägaren. Andra gången: Ägaren betalar mansbot och slaven mister livet i strypstocken.

Förfalskning
Första gången: Brännmärkning Andra gången: Stympning (hand)

MIN KOMMENTAR: I modulen Tjuvar och lönnmördare är det en man som är brännmärkt med ett pentagram i pannan. Något man kanske kan föra in?

Förtal
Fri man: Första gången: Böter Andra gången: Skampåle
Slav: Första gången: Spöstraff. Ägaren betalar böter. Andra gången: Stympning (tunga)

Lemlästning
Fri man: Mansbot
Slav: Stympning (av samma kroppsdel)

Mord
Storkimzoner halshuggs med svärd. Övriga störtas utför närmaste lämpliga klippa. Har en slav mördat sin herre avrättas samtliga slavar i hushållet.

Mordbrand
Bränns på korset

Skändning av tempel eller grav
Dränks insydd i säck tillsammans med giftormar.

Smuggling
Fri man: En månads straffarbete på galär i flottan.
Slav: Ett års straffarbete på galär i flottan. Ägaren betalar en symbolisk bötessumma.

Stöld
Fri man: Första gången: Böter Andra gången: Brännmärkning, Gatlopp och Förvisning
Slav: Första gången: Ägaren betalar bot. Slaven får spöstraff och brännmärks. Andra gången: Stympning (hand)

Svartkonst
Fri man: Straffet är att järnspikas på ett kors och brännas. Askan blandas med järnfilsspån. I vissa undtagsfall, t.ex. ungdomligt oförstånd, kan felicierna visa nåd och straffet reduceras till tatuering med järnoxidsfärger.
Slav: Bränns på bål enligt ovan. Ägaren betalar böter om någon utomstående drabbats. Har det egna hushållet drabbats betalar ägaren för kors, spik, ved och bränsle.

Det borde vara rätt vanligt med lagar som rör hanterandet av slavar också. Läste också i tråden att kimzonska kvinnor som får barn med slavar, geroner och tolaner straffas med döden.

Brott till sjöss torde straffas hårt. Det mildaste kanske är spöstraff, medan värre saker som myteri och liknande straffas med kölhalning, alternativt att man draggas efter skeppet (hajföda) eller sätts i en eka utan vatten, mat eller åror.

BIRKE SKREV:
I KK-modulen s. 39-40 står det om bestraffningar till sjöss. Här uttalar sig den feliciske översten Deminos Maghale från Havsjägarna också om diciplin och stränga straff. Till inspiration?

I EA-boxen står det om slavar att de behandlas väl och att de hellre säljs än dödas. Brott lär ju dock vara brott. Det står också att efter det stora slavupproret som följde den sombatzinska (egentligen stort sett efarier i sombatzinsk sold men det är en annan historia) invasionen 499-512 eO utfördes massavrättningar av slavar. De kastades i havet som offer till Paridon.
Fafnir skrev:Nu när slutspurt tycks närma sig, vad mer behövs i illustrationsväg?
SPELKNEPE SKREV:

Kimzon i högtidsdräkt
Tolaner som arbetar
Slavar som bär lådor, kanske i handfängsel
Feliciska kapare
Kung Halvskägg
Dykande pärlfiskare
Militärer av olika slag

Utrustning
Vapen

...och en hydra!

MIN KOMMENTAR: Vilka bilder finns? Det räcker med en lista istället för länkar till bilderna. Vad hände med skeppsbilderna egentligen. Det jag har sett är att Fafnir skulle maila sina bilder till Spelknepe och att det har uppkommit bildförslag på båt.
Rickard skrev:Texterna är lite sisådär rent språkmässigt, både vad gäller stavning, förkortningar och rent språkmässigt. Stämningstexterna har lite adjektivsjuka, exempelvis.
Vi behöver korrekturläsare som ordnar till allt det här. Fast det är något som helst ska ske i slutet när texten är färdig.
Senast redigerad av Rickard den 2012-11-13 07:37, redigerad totalt 2 gång.
Ni har en spelvärld, men har ni ett regelsystem?
Matiné (läs reglerna)
Användarens profilbild
Rickard
Hynsolgisk Shaman
Inlägg: 480
Blev medlem: 2007-02-06 00:42
Ort: Helsingborg
Kontakt:

Inlägg av Rickard »

Namn och straff behöver wikifieras.

Fler bildförslag
http://www.erebaltor.se/wiki/index.php? ... eglatslogg kan tjäna som inspiration till den första bilden i boken.

"Dueller förekommer ofta i Felicien. Män duellerar med män och kvinnor med kvinnor. /.../ De flesta dueller sker som del av rit, lek eller träning och utförs då med träkäppar i svärdsform eller spjutform."
-- Två kvinnor med träsvärd, där ena precis har duckat under den andres slag.

"Kimzoner menar att "Ett hus utan katt är inget hem" samt "Ett skepp utan katt hittar inte till hamn". Den kimzonska fiskarkatten är en nätt och smidig katt med strimmig päls."
-- Ett barn har lyft upp en katt och håller den framför sig under frambenen med raka armar, medan katten hänger ned med bakbenen på det där sättet bara katter kan göra.

"Denna sjö anses vara helig för den tolanska vishetsguden Amçi, hans gemål fågelgudinnan Azgigal och deras dotter, mångudinnan Lavini. "
-- En fågelgudinna har rest sig upp från sjön, vilket skrämt två stycken individer så att de ligger på backen skrämda. En av dem har lyft upp handen som om den försöker försvara sig mot något. I bakgrunden lyser månen.
Ni har en spelvärld, men har ni ett regelsystem?
Matiné (läs reglerna)
birkebeineren
Admin
Inlägg: 9016
Blev medlem: 2007-02-27 07:25

Inlägg av birkebeineren »

Jag har börjat sammanställa namnen. Blir en lista och en kort inledande text om namnbruken hos felicierna, både kimzoner och tolaner.

Gillade bildförslagen så hoppas någon nappar. :)
Skriv svar