Page 1 of 1

Titanboa

Posted: 2009-02-04 17:24
by ilmarinen
Kanske något för Monsterbok... monsterbox... nä, MonsterWIKIN!
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=597&a=880662

Posted: 2009-02-04 18:32
by Fafnir
hmmm, såg jag inte en sån i Nargur härom kvällen...? :wink:

Posted: 2009-02-04 19:35
by birkebeineren
Fafnir wrote:hmmm, såg jag inte en sån i Nargur härom kvällen...? :wink:
Då borde kanske jag bli orolig för mina krokgäddor?

Annars kan det ha varit en sådan som morëlvidynen Huztmus hade med sig från Bactulge på 593 eO. Huztmuz var en vida känd ekzploator och bestfångare anlitad av Festgladarna och de hade stora förväntningar till vad han skulle föra med sig hem till handelshusets gladiatorstallar. När morëlvierns skepp gled in i Nohstrils hamn låg det mycket lågt i vattnet och inga i besättningen syntes till på däck. Uppe i riggen befann sig dock några utmärglade skepnader som även anordnat rodret så att de hjälpligt kunde manövrera det därifrån. När tullen snabbt befann sig framme vid skeppet ropades det varningar ner från masttopparna men plikttrogna så som ingen annan än erebosiska tullare är äntrade ändå tre mannar relingen. Vad som sen hände är oklart då det hela gick mycket snabbt till. Något stort rörde sig över däcket, skräckfyllda skrin hördes och skeppet tippade över åt babord som om en mycket stor vikt hade flyttats. På bara några andetag sjönk det sen ner under ytan och drog med sig även männen uppe i riggen som bundit fast sig själva där. Två roddslavar i tullbåten var de ända kvarvarande på platsen men då båda dessa hade tungorna utskurna kunde senare förhör inte kasta mycket ljus över det hela. Senare försvinningar i staden Nohstril har satts i sammanhang med det som tros vara en jätteorm nere i kloaksystemen härstammande från Huztmus skepp.

Posted: 2009-02-04 20:57
by Fafnir
hehe. Väl skrivet, mäster Birke. :)

Posted: 2009-02-04 21:01
by Mikael
Bra Birke! I Morginnerskogens djup kommer erebernas värsta mardrömmar till liv. :twisted:

Posted: 2009-02-04 21:39
by ilmarinen
Vad den gamle animisten säger:
När Jag var ung var det minsann entonstitanboarna rena småttingar. Tre ton var det minsta man kunde begära av en ordentlig hanne!
Dessutom fick vi gå två timmar i tre meter djupsnö för att komma till lektionerna.

Posted: 2009-02-04 22:10
by Fraxinus
Men...... :?

Den liknar ju på pricken den enorma orm som Monardes hittade i en kanal i utkanten av Nohstril senast han var i Erebos. Då var ormen som bäst i färd att trycka i sig en tjur. Numera spritinlagd och nedtryckt i en likaledes enorm glasburk (säg snarare enormt akvarium) i Jeromes källare. Visserligen krävdes det ett tiotal äventyrares liv innan han fick den...men ändå....allt för vetenskapen och Ingerils sanning.

Och här har stackars Jerome trott att han hittat en ny art i Erebos. :( Hans avhandling var nästan klar....till ingen nytta. Nu måste han raskt ordna med en ny expedition till Bactulge för att utforska mera om ormen....och flera nya vedartade växter lär han också finna på vägen.

Posted: 2009-02-05 10:21
by birkebeineren
Vilken tur då att det upptäcktes, hur skulle det annars gått med den famöse Monardes rykte! :shock:

Tror att Huztmus farmor bor kvar i Dunderin i bestfångarens gamla hus, kanske hon vet något om sitt käre barnbarns metoder elller har kvar kartor från hans resor?

Posted: 2009-02-05 14:12
by Fraxinus
Nåja det är inte omöjligt att det var ett par som fördes till Nosthril. Jerome trodde sig ha hittat spår av åtminstonde ytterligare en orm...något större i storlek än den som Jerome "hittade"....och i ormvärlden är det, som bekant, oftast honorna som är störst.

Så Nohstril bör inte andas ut helt.... :twisted: