Hydra

Kända eller nämnvärda karaktärer i Ereb Altor. Allt från elaka svartalfshövdingar till fagra alvdrottningar.
Användarvisningsbild
Spelknepe
Admin
Inlägg: 2513
Blev medlem: 2007-01-25 20:26
Ort: Helsingborg
Kontakt:

Hydra

Inlägg av Spelknepe » 2012-06-07 09:49

Flummar lite om hydror. Tre sorter, en som är vanlig i Ereb, en som är vanlig i Samkarna och en som är vanlig i djupa granskogar/Kallare klimat.

Den Sydländska Sköldhydran
Den Sydländska Sköldhydran är den minsta av alla hydror och även den giftigaste. Den påträffas ofta i varmt och fuktigt klimat som regnskog eller träskmarker. Runt Morginnerskogen, Sivoa och Krystillerna är Sköldhydran vanlig. Där svalkar den sig i vattensamlingar med underkroppen dold under det grumliga vattnet. Tre till fem huvuden vilar vaksamt med endast ögon och näsborrar ovanför vattenytan.

Utseende:
En vuxen sköldhydra blir aldrig så stor som sina kusiner och växer sällan större än en mindre häst. Tre till fem huvuden är vanligast, men upp till sju har påträffats. Varför en sköldhydra alltid har udda antal huvuden är det ingen som vet.

Det mest uppseendeväckande med sköldhydran är dess mångfärgade skinn, som kan skifta i alla regnbågens kulörer. Som en kameleont anpassar den sig dock efter omgivningen utom vid parningstid då de skiftar till regnbågsfärgade mönster för att imponera på honorna.

Sköldhydran har fått sitt namn från en krage runt vardera hals. När den känner sig hotad ger den ifrån sig ett skallrande eller snabbt klickande ljud, samtidigt som den fäller upp kragen och bildar en hård läderartad sköld som skyddar hals och kropp.

Uppträdande:
Sköldhydran äter det mesta som är mindre än sig själv, med undantag av andra reptiler. Den lurar i stillastående vattensamlingar och skjuter blixtsnabbt ut med ett eller flera av sina huvuden. Små sylvassa tänder injicerar sedan ett muskelnedsättande gift som gör bytet medgörligt.

Sköldhydran är väldigt revirbunden och hamnar oftast i strid med andra hydror eller revirtänkande varelser. Den har inget fast bo, men brukar flytta mellan två till tre närliggande vattensamlingar där dem även drar ner sina byten. I träskmarker kan deras byten bevaras länge i sura dypölar.
Senast redigerad av 1 Spelknepe, redigerad totalt 2012 gånger.

Användarvisningsbild
Spelknepe
Admin
Inlägg: 2513
Blev medlem: 2007-01-25 20:26
Ort: Helsingborg
Kontakt:

Inlägg av Spelknepe » 2012-06-09 08:55

Hornhydran
Den grottlevande hornhydran ruvar vanligtvis bland klippor och grottor i tempererat klimat. Aidne-bergen, Erbulasbergen och Grynnerbergen är de vanligaste hemvisterna i Ereb. De uppskattar närhet till vattendrag och lever oftast på fisk, fågelägg eller däggdjur.

Utseende:
Hornhydran är stor som en fullvuxen noshörning med grova och stadiga ben. Den är den enda av sina släktingar som är bestyckad med horn på sina huvuden. Den täcks av tjocka silvriga fjäll som med åldern blir grövre, mattas av och förlorar sin lyster. I vissa kulturer bär man stolt rustning med fjäll från hornhydran.

Unga Hornhydror föds oftast med tre huvuden. Med ålder så kan de få fler huvuden, och folk vittnar om gamla hornhydror med upp till nio hornprydda huvuden.

Uppträdande:
Hornhydrorna anfaller oftast inte utan att bli provocerade eller hotade. I strid stångar de ut med sina huvuden och försöker spetsa sitt offer med flera horn. De ruvar ett till tre ägg i grottor och klippskrevor där de oftast skapar en bädd av vass, gräs eller grenar.

Unga hornhydror jagar ofta fåglar och dess bon, och de har därför kraftiga klätterklor att klamra sig fast i klipporna med när den plundrar bon och hugger närgångna fåglar. Dessa klor nöts ned med åldern i takt med att hydran blir för stor och tung för att klättra.
Senast redigerad av 2 Spelknepe, redigerad totalt 2012 gång.

Användarvisningsbild
Spelknepe
Admin
Inlägg: 2513
Blev medlem: 2007-01-25 20:26
Ort: Helsingborg
Kontakt:

Inlägg av Spelknepe » 2012-06-11 10:42

Urhydran
Djupt in i gamla skogar kan man finna urhydran, en mastodont till varelse. Urhydran kan till kroppen bli stor som en elefant och har sällan mindre än fem huvuden. De livnär sig på däggdjur, fåglar och jagar oftast trädlevande varelser.

I nargurs skogar har man påträffat enorma exemplar av urhydran. Den har ingen fast boplats men vilar oftast i gläntor eller under tunga lövverk. Urhydran kan bli väldigt gammal, kanske upp till tvåhundra år. Det är dessa åldringar som även är de största, och lyckligtvis de minst aggressiva.

Utseende
Urhydrans fjäll är oftast mörk brunt till grönt beroende på ålder, där de unga urhydrorna är mer gröna till färgen. De har grova ben, hårt fjäll och oftast en låg ryggkam från vardera huvud ner till ryggraden. Huvuden är någon större och pryds av massvis med tänder tillsammans med ett par större huggtänder i överkäken.

Uppträdande
Av alla hydror är urhydran den mest intelligenta. Den är även den minst aggressiva av sina släktingar. Urhydran jagar däggdjur, och då oftast på natten. Den jagar sina byten upp i träd, där de sedan enkelt sträcker sig högt upp med halsarna för att få tag i sitt byte.

I utbyte mot föda kan urhydran agera som beskyddare åt samhällen i de djupa skogarna. De håller vilddjur och svartfolk borta, och blir med tiden ganska lata och bekväma. Denna bekvämlighet kan urarta till att de anfaller de som de beskyddar ifall de inte får tillräckligt med föda.

Användarvisningsbild
Fafnir
Vortiger
Inlägg: 2038
Blev medlem: 2007-02-09 12:19
Ort: Stockholm
Kontakt:

Inlägg av Fafnir » 2012-12-23 17:24

wikifiera tycker jag :)
...Men vem skall föra våra runor, så väl, med den äran?
----------
Instagram: porkypete
----------

Skriv svar