Sida 1 av 1

Stora Oförrätten och Ankkriget

Postat: 2015-05-06 05:50
av birkebeineren
Från Samkarnas historia:
971-907 f.O. Ankkriget.
Efter Stora Oförrätten 973 f.O. utvandrade majoriteten av de svarta ankorna från Krystalerna. Först som nyfikna skräniga upptäcktsresande, men då de genast blev illa omtyckta och blev illa behandlade, övergick deras utvandring snart till erövring. Orädda svarta ankor bara hälften så stora som morelvidynerna tog kustområdena med storm, och under de följande 70 åren gav de tillbaka mycket lite av vad de lyckades erövra. Tillslut slöts fred och ankorna tog upp lokalbefolkningens vana med sjöröveri. Mindre krig och stridigheter har fortsatt ända fram till idag, men de svarta ankorna hade kommit för att stanna.
Är det tänkt att Stora Oförrätten var en rent ankisk konflikt nere i Krystalia och att Ankkriget var ett krig mellan svarta ankor och människor uppe i Morëlvidyn som utlöstes som en följd av utvandringen?

Tror nämlig jag har blandat samman dessa när jag tidigare redigerat i wikin. :oops:

Re: Stora Oförrätten och Ankkriget

Postat: 2015-05-06 09:18
av Fafnir
Inte så påläst men det tycker jag. :)

Re: Stora Oförrätten och Ankkriget

Postat: 2015-05-06 14:32
av Sopodlare
Det låter bra iaf!

Vi behöver fler anklegender!

När var det doften av stekt anka låg tung över området?

Re: Stora Oförrätten och Ankkriget

Postat: 2015-05-06 18:26
av birkebeineren
Det finns faktisk en hel del skrivet om ankorna, både i legendväg och om annat, som inte hamnat i wikin och därför blivit lite oförtjänt svårtillgängligt och bortglömt.

Ganska nyligen doften av stelt anka spred sig över södra Kopparhavet:
609 e.O.
Dodlock Grimbads havsorcher attackerar, föröder och massakrerar tre mindre ankbosättningar väster om Ankorath. Doften av grillad anka ligger kvar länge över nejden. Grimbad är sedan länge berömd för sina segrar mot svarta ankornas långskepp. Sextetten har satt ett pris på 3500 silvermynt till den som kan leverera Grimbads huvud, och lika mycket för att krossa hans kyrakh.

Re: Stora Oförrätten och Ankkriget

Postat: 2015-05-07 17:37
av Mikael
Ja, den Stora Oförätten var en ankisk konflikt i Samkarnas våta inland,
Ankkriget är samlingsnamnet på de stridigheter som följde efter de svarta ankorna nådde Morelvidyns kust - vilket iofs var en effekt av den Stora Oförätten.

Re: Stora Oförrätten och Ankkriget

Postat: 2015-05-07 20:17
av birkebeineren
Okej, då är det utrett. :)

Ankkriget kan då skrivas in i Morëlvidyns historia. Kriget borde hamna nästan direkt efter den såkallade Nudelhärvan där krigarkungen Haieg-hamus talrika söner kämpade om makten i norra Samkarna och ytterligare bidragit till det kaos som förödde landet.

Re: Stora Oförrätten och Ankkriget

Postat: 2015-05-07 21:18
av Mikael
Ankkriget är redan med i Samkarnas historia, se wikin.