Sida 1 av 1

Pannkakor

Postat: 2010-01-03 14:46
av Fafnir
Lite vaniljsocker i smeten och med "slarvigt" krossade valnötter istället för sylt som topping.

Mycket smaskigt för oss som inte är uberförtjusta i supersötslisk som annars gärna följer pannkakor.

Ska testa att göra valnötspannkakor i framtiden. Ett Palne-recept för Berendien på gång tror jag ;)

Postat: 2010-01-05 12:08
av Sopodlare
Kan även rekommendera att mixa sylten (om sådan används) med Keso/Cottage Cheese, med 1 del sylt/2 delar Keso. Underbart.

Mjölkpannkakor!

Postat: 2011-11-11 00:32
av Gountor Elimbarke
Ni har båda fel. :D

Pannkakor skall tillagas som vanligt, sedan skall dom läggas på en tallrik, skäras upp i mindre bitar, tillföra ett par centiliter röd (det är fet mjölk för er skåningar) och in med tallriken i microvågsugnen ett tag så att allt för gegga ihop sig lite. Sen serveras maträtten, som jag döpt till mjölkpannkakor (fyndigt va?), med fördel med ett par slevar äppelmos.

Nu blev jag hungrig..

Re: Pannkakor

Postat: 2022-01-31 22:39
av skaraborgarn
Vispa gulan och vitan av ägget var för sig. Blir frasigare då.

Re: Pannkakor

Postat: 2022-01-31 23:38
av gtjorgo
Är det sant?
Lifehack!:D

Re: Pannkakor

Postat: 2022-02-01 00:54
av skaraborgarn
Ja men det tar lite extra tid.

Re: Pannkakor

Postat: 2023-08-26 17:19
av Blatifagus
Vätskan i smeten byts med fördel ut emot öl, lager, porter eller stout, möjligen klosteröl. Det blir väldigt gott ihop med grädde och bär, hjortronsylt eller glass.

Alla vet ju att drakar älskar att kalasa på allt gott som livet har att erbjuda så lita på mitt omdöme.

Re: Pannkakor

Postat: 2023-08-30 10:54
av gtjorgo
Haha:) lita på gourmanden…som väl övrigt är känd för att äta sina släktingar?:)