Magi

Övrigt om Ereb Altor
Drahcon
Berendisk Vintrampare
Inlägg: 57
Blev medlem: 2014-11-01 19:21
Ort: Sverige

Re: Magi

Inlägg av Drahcon »

Det finns en Maginod i ett land som heter Faustland.

Den finns i huvudstaden Hevenna... En stad som är skapad kring en Maginod av maktfullkomliga magiker.

Återkommer med mer information inom kort...
Användarens profilbild
skaraborgarn
Mirelsk Ramkrigare
Inlägg: 1735
Blev medlem: 2019-05-25 10:34
Ort: Skaraborg

Re: Magi

Inlägg av skaraborgarn »

Ja vi väntar utan tålamod!
birkebeineren
Admin
Inlägg: 8100
Blev medlem: 2007-02-27 07:25

Magikernas Gille

Inlägg av birkebeineren »

Från wikin:
Magikernas Gille
Magikernas Gille är en sammanslutning av magiker som utövar magi i jorisk tradition. Det verkar för att säkra sina medlemmars intressen och den goda magins roll i världen. Gillet är indelat geografiskt i kapitel och varje kapitel leds av ett kapitelöverhuvud. Medlemmarna tillhör ett kapitel och medlemskap avgörs med röstning. Varje kapitel har ett kapitelhus som samlingsplats, vanligen benämd Magikernas Hus. Ett av de äldsta och mest kända kapitelhusen ligger i staden Kandra.
Magikernas Gille beskrivs kort i Kandra-modulen. Det refereras även till gillet i flera Sinkadusartiklar. Här på forumet har det satts i sammanhang med vad som kallats Magi i jorisk tradition.

En idé har varit att hela Magikernas Gille i Ereb sammanträder varje nionde år och att dessa sammankomster hålls på olika platser. I Sinkadus talas det om magikerkongresser och att det hittils har hållits fyrtiotvå av dessa. Förslagsvis är dessa kongresser namnet på Gillets sammanträden. Vidare att en ny kongress är nära förestående, den fyrtiotredje som planlagts till Kapitel Tolan och Magikernas Hus i Kandra 611 eO.

EDIT:

Utdrag av mitt inlägg i annan tråd:
... de få tillfällen där de fysiskt träffas vilket oftast är de regelbundet återkommande Magikerkongresserna som anordnas av Magikenas Gille runt om i de olika magikapitlen gillet geografiskt har delat upp sig i (se Kandra-modulen). Då samlas magiker från när och fjärran för att diskutera gammal och ny forsking, magiens roll i både världen och utomvärlden (Multiversum), samt allmänt samtala. Nu är inte magiker kända för att vara särskilt sociala och umgängsamma men även de kan ha behov för att träffa likasinnade. Troligen är dessa tillställningar präglade av rituell respekt på gränsen till överdriven servilitet för att undvika konflikt egocentriska magiker emellan men de behärskar sig (som oftast) för att helt enkelt få veta saker och ta del av ny kunskap. Tal, anföranden och seminarier på dagtid men kvällarna ges rum för samtal och diskussioner ...
Magikernas Gille är en sammanslutning som utgår från den joriska traditionen och ”de goda magiskolorna”. Detta utesluter nekromantiker och utövare av andra ”onda” skolor från medlemskap men gillet är inte sämre än att de öppet diskuterar denna typ av magi ur olika vinklar. En viss oro finns nämligen hos Magikernas Gille för att bli inaktuella och konkurreras ut av mer visynta sammanslutningar som Ordo Magica där alla typer av magi accepteras.
Skriv svar