Äventyr: Koz'alak den dödlöse

Har du något äventyr som ligger och dammar? Dela gärna med dig!
Användarens profilbild
Adragoor
Kardisk Bontisâl
Inlägg: 1546
Blev medlem: 2007-03-12 20:26
Ort: Lund

Äventyr: Koz'alak den dödlöse

Inlägg av Adragoor »

En liten äventyrsidé med tanke på en diskussion i Akrogaltråden, (utkast än så länge):
Läs gärna om Koz'alak först: http://www.erebaltor.se/forum/viewtopic ... 716#p48716

Rp, som antagligen redan är hyfsat erfarna och förmodligen har med sig minst en magiker, kontaktas av en av Gadirms tjänare i Dharbia. De tar sig till Gadirms dal, där de får i uppdrag att ta sig österut till Innanhavet för att undersöka en anomali i multiversums flöde som Gadirm nyligen upptäckt. De får med sig en magisk kompass av något slag som pekar mot anomalin.
Rp följer sedan med en karavan som går till Gooral. Här kan ju en del händelser läggas in. Rp kanske kidnappas av svartfolk, blir indragna i stäppbarbarers intriger i Ma’alichi etc.

När de slutligen efter ett par månader anländer till Gooral, pekar kompassen mot en oansenlig bondgård. När rp undersöker gården hittar de en vanställd och utmärglad gubbe kedjad i källaren. (Kompassen snurrar vid det här laget.) Gubben ber med torr röst om vatten. När han får en klunk kvicknar han omedelbart till, sliter sina kedjor och slinker iväg fortare än kvickt. Utanför visslar han till sig en häst som han hoppar upp på och försvinner. Detta var naturligtvis Koz’alak som fångats in av bönderna i närheten sedan han försökt kidnappa byäldstens unga dotter. (Naturligtvis blir bönderna ilskna när de upptäcker att rp har befriat trollkarlen.)
Kompassen pekar nu mot staden Gooral.

När rp kommer till staden, är det en stad i chock. Drottning Atartas dotter är försvunnen! Av gamayunerna, som ju drottningen står i förbund med får hon veta att prinsessan har blivit kidnappad av Koz’alak, som rör sig fortare än vinden över bergen på sin magiska springare. Rp tillhör snart dem som mot belöning försöker återbörda prinsessan. Kompassen pekar nu norrut upp mot Puyupurún och rp inser nog att den alltid pekar mot Koz’alak.
Jakten går nu norrut över Puyupurún, genom Kandor och Yurax-Pache, förbi Guhuhundurs svävande skogar hela vägen upp till Albiusbergen. (Koz’alak behöver ett par Kvadurermaskar till för att bli färdig med sin portal.)

När rp slutligen anländer till Albiusbergen hittar de och konfronterar Koz’alak. De upptäcker nu att han är både odödlig och osårbar, men lyckas befria prinsessan. Gamayunerna, som följt efter på avstånd erbjuder sig att flyga tillbaka rp och prinsessan till Gooral, där de blir belönade för sitt hjältedåd.
Någonstans träffar rp på karkionen Gariath, som kan ge vissa upplysningar om Koz’alak. Bl.a. hur han försöker rädda sin familj. Gariath beklagar dock att hans gamle vän förfallit till sådan ondska att han kidnappar unga flickor för att dö i hans ställe. Han lovar att hjälpa rp.

Kompassen pekar nu upp mot Azbakmassivet i norr och Gariath flyger ditåt för att söka upp Koz’alak. Återvänder han inte inom en vecka, uppmanar han rp att följa efter. Gariath återvänder inte, och rp beger sig upp i bergen, där de till sist hittar Koz’alaks dolda dal. Där finner de Gariath fången och dödligt sårad. Han lyckas dock berätta för rp om Koz’alaks dolda död och det magiska ägget innan han drar sitt sista andetag. Att de behöver något från Koz’alaks kropp, t.ex. ett hårstrå, för att kunna hitta hans död, hinner han också berätta. Nu måste rp först stjäla ett hårstrå eller liknande, innan det bär av österut, där Koz’alaks död finns gömd. Närmare bestämt finns ägget i sjölandet mellan Innanhavets strand och Slimpaku. När rp hittat ägget kan de ta sig tillbaka för att förgöra Koz’alak innan han öppnar en potentiellt förödande och instabil reva i rumtiden. När de konfronterar honom kommer han att berätta allt för dem, om hur hans folk blev fångna för länge sedan och hur han i eoner försökt rädda dem. Han berättar även att han planerar att avsluta sin existens om han bara får återse sin familj först. Nu är det upp till rp om ändamålet helgar Koz’alaks medel eller inte.
birkebeineren
Admin
Inlägg: 8258
Blev medlem: 2007-02-27 07:25

Re: Äventyr: Koz'alak den dödlöse

Inlägg av birkebeineren »

Mycket lovande äventyrsuppslag. :)

Vissa namn på personer och platser kan vara okända för den vanliga erebier men då kan jag bistå med följande nya (och gamla) wikiartiklar:

Ma’alichi
Gooral
Innanhavet
Drottning Atarta
Gamayuner
Puyupurún
Kandor
Yurax-Pache
Ghuhunhudurs svävande skogar
Albiusbergen
Kvadurermask
Azbakmassivet

Korrigera mig gärna om jag gjort några fel eller du vill tillägga information Adragoor.
Användarens profilbild
skaraborgarn
Mirelsk Ramkrigare
Inlägg: 1871
Blev medlem: 2019-05-25 10:34
Ort: Skaraborg

Re: Äventyr: Koz'alak den dödlöse

Inlägg av skaraborgarn »

Ja det kan nog funka om rollpersonerna är skickliga och någon mycket bra i magi.
Skriv svar